Levende arbeid i RT Askja

12. februar 2017 - 18:27

Brødrene ved Askja gjør mer enn å gå på møter…

På Akureyri er det et levende arbeid. I tillegg til tradisjonelt foreningsarbeid har det utviklet seg en tradisjon om arrangementer og samlinger der medlemmenes familier er aktive deltagere
Vi vektlegger familiens betydning, og ser at familien og hjemmet er hjørnesteiner i samfunnet
Arrangementer utenom det tradisjonelle foreningsarbeidet øker den personlige tilknyttingen til
hverandre.

Nedenfor er korte beskrivelser av arrangementer som har vært på dagsorden i mange år

Kvinnenes aften

Vinterens mørke og kulde er lagt bak oss. Konedagen gir grunnlag til feiring. Den gamle vikingermåneden Góa begynner og vi hedrer konene våre med en flott bankett. Lokalet vårt blir høytidig pyntet, og konene våre blir invitert på tre retters middag og hjemmesnekret underholdning. Da har brødrene en gylden mulighet til å vise sine bedre halvdeler sine enestående ferdigheter på kjøkkenet, som dekoratører og gjestgivere

Egenskapene deres får skinne i musikk og lekaktige gester

Arbeidsdag.

Vi kan si at vinterarbeidet avsluttes hvert år med at brødrene samles i Strandgaten (der vi har lokale) og arbeider med vedlikehold og reparasjoner på bygningen. Vi er stolte eiere av øverste etasje i Strandgate 23, som er et av de eldste og prestisjetunge husene i byen. Mye arbeid og penger har blitt brukt på lokalet, og det er vår ambisjon å holde det så opprinnelig som mulig.
Da spiser vi “Siginn fisk”, tradisjonell fiskerett.

Sommersolverv

sommersolvervs dagen griller vi og hygger oss sammen. Da samles hele storfamilien slik den legger seg i Hørgardal. Flere generasjoner morer seg sammen med spill og sprell blandet sammen med god mat og kvalitetstid. Vi er endeløst takknemlige for odelsgutten, Guðmundur som er en av oss brødrene, for fantastisk gjestfrihet og vertsskap som har vart i flere tiår.

Bursdagshøytid

Grunnlagsdagen for Askja er 3. oktober. I den forbindelse har det blitt en tradisjon at brødrene fra Hekla samles og reiser nordover en helg, og selvfølgelig har de med seg sine koner. Vi har gjort vårt beste for å ta godt i mot disse flotte gjestene med kaffe og hjemmebakst i Strandgaten, når de ankommer på fredag.
På lørdags morgen er vi på VS møte.
På lørdags ettermiddagen drar så alle på en «hemmelig utflukt » som er så hemmelig at selv de som arrangerer utflukten ikke alltid er helt sikre på hvor de skal hen.
Når utflukten ender som oftest med kveldsvake med sunn næring for kropp og sjel.
Denne visitten har lenge vært et fast ledd for oss, den hjelper oss å bli bedre kjent og samler oss før vinterarbeidet begynner.

Off venue på fredager

Brødre som har tid, samles og spiser sammen.
Alle resturanger på Akureyri kan forvente å få besøk av Riddere rundt lunchtider på fredager


 

Nå er alle de faste leddene talt opp, men det er vært å nevne ett par ting til
Har en bror ærend sørover på møte med R
T Hekla, prøver vi å sende så mange som mulig med for at turen skal bli så artig som over hodet mulig. Alle triks i boken blir benyttet i den anledning.

Idrett tar ikke stor plass i arbeidet vårt. Alikevel har det vært et lag i curling som har oppnådd grei suksess. Laget RIDDARAR har klart å tiltrekke seg oppmerksomhet fra andre utenfor foreningen.
Det må sies at denne idretten blir tatt på alvor, minst to fra laget RIDDARAR har fått plass på landslaget og konkurert på vegne av Island utenlands.